Einde tijdperk stinkscooters. Hallo elektrische scooters.

Eergisteren had ik er nog één vlak voor me: een hardbrommende stinkscooter. Ik liep met mijn baby op de stoep en vlak voor ons stapte een jongedame met haar vriend op zo'n ding. Mijn zoontje schrok er wakker van. Is het niet tijd dat die dingen volledig elektrisch gaan en ophouden zoveel lawaai te maken?

Grappig genoeg beginnen elektrische scooters nu ook nog eens op te komen in de discussie over woon-werk verkeer. Want de overheid heeft het idee voor een ware "elektrische" scooter/ fietssnelweg, de zogenaamde "Electric Freeway", inclusief oplaadpunten, van Almere naar Amsterdam. Het Rijk investeert 300.000 euro om laadpunten te installeren op een bestaande fietsroute, marketing en speciale wegbewijzering.

Voor 2014 is het doel dat minstens 200 personen de auto laten staan en gebruik maken van deze Electric Freeway. Het lijkt mij een experiment dat niet af zou zijn zonder een accuwisselstation zoals op Schiphol en een fiets-vriendelijke koffiecorner zoals in Zürich.

Rubriek:

Reacties

Die lawaai makende stinkbrommers hebben wel als voordeel dat je ze van ver hoort aankomen. Is dus misschien iets veiliger.

afbeelding van robino

Ja dat dacht ik voorheen ook, maar je hoort de elektrische scooters. Zo stil zijn ze nou ook weer niet. Er zou wat dat betreft ook een norm kunnen komen van een bepaalde minimum hoeveelheid geluid. Zou wel zo veilig zijn inderdaad.

afbeelding van Camiel

Nog beter als al die luie scootermensen de fiets pakken ;-)

En voor mensen die zich zo nodig willen voortbewegen op een stinkbrommer hebben we ook een oplossing: https://www.facebook.com/Eerlijkebrommer

afbeelding van Camiel

De productie van accu's voor elektrische auto's en brommers levert trouwens weer andere milieuproblemen op:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3327729/2012/1...

afbeelding van robino

Dat is wel een goed punt. Het is net als toen de auto's voor het eerst geintroduceerd werden. Het werd gezien als een minder milieubelastend iets dan de paard en wagen. Want de mensen waren de stront op straat goed zat! Maar wat we niet beseften was dat het daarna nog veel erger werd met al die stank en lawaai....