OuishareFest

OuiShare Fest is een 3 daags festival in Parijs, over "Sharing". Het programma is indrukwekkend, er is een hoop te leren over delen op een hele op verschillende manieren. Helaas is de entreeprijs voor de professionele dagen nogal cher. Zaterdag 4 mei is het gelukkig gratis, en als je dan ook nog komt liften is het een leuk gratis weekendje. Je kunt ook gratis meedoen aan Ouishare Labs.

Er zijn nogal grote en minder grote sponsors, o.a. La Poste, Google, AirBnB, Github, Shareable.net. Er is natuurlijk ook een hoop interessante sprekers, zoals bijvoorbeeld Michel Bauwens van de P2P Foundation, Doc Searls (waarvan eigenlijk?) en ikzelf, minder interessant, en zeker het onderwerp waar ik over hoor te spreken. Het lijkt alsof AirBnB en de autodeelbedrijven mijn leukere spreekmogelijkheden hebben opgekocht.

Het budget is dan ook nogal over de top - en de entreeprijzen voor de "professional" dagen variƫren van 200 tot 600 euro. Maar ik ga zeker praten over dingen die me meer interesseren dan Nomadbase, zoals BeWelcome, Hitchwiki en Trashwiki.

Reacties

afbeelding van robino

Het is best opvallend hoe snel de shareconomy / sharism is gegroeid sinds ook wij met dit concept aan de slag gingen, nu bijna 4.5 jaar geleden. Haha, terugkijkend waren we er best vroeg bij ;-)

Ja maar ik weet niet of het de op de juiste manier gegroeid is. "Collaborative Consumption" is helemaal hip tegenwoordig maar ik krijg er nogal kromme tenen van!