Duurzaam bouwen? Tips!

Als je wilt gaan bouwen, kun je kiezen om zomaar een huis te gaan bouwen, maar je kunt ook kiezen voor duurzaam bouwen. Als je deze keuze hebt gemaakt, van duurzaam bouwen, dan is het goed om te weten hoe dat je precies duurzaam kunt gaan bouwen. Om te beginnen is het goed om te weten dat er veel te doen is aan duurzaam bouwen, daarom geven we je in dit artikel een aantal tips hoe je duurzaam kunt bouwen.

De gratis tips!

Als je duurzaam bouwen in praktijk wilt gaan brengen dan moet je hier ook echt voor gaan. Soms gaat het niet zonder slag of stoot, maar het is belangrijk dat je het echt wilt en er de energie voor hebt. Misschien vind je wat tegenwerking of mensen die je vertellen dat het allemaal geen nut heeft, juist dan is het belangrijk dat je doorzet. Allereerst is een goede voorbereiding belangrijk want wat wordt er eigenlijk verstaan onder duurzaam bouwen? Het gaat er hierbij om dat de kou bijvoorbeeld buiten blijft en de warmte binnen. Hierbij kun je denken aan dubbel glas en een goed geïsoleerd huis, goed materiaal. Je zou ook kunnen denken aan zonnecollectoren en kunststof kozijnen. Deze gaan namelijk langer mee en hebben geen onderhoud nodig. Als je zou kiezen voor houten kozijnen dan is het niet duurzaam, deze kunnen namelijk gaan rotten.

Je moet ook denken aan muurisolatie, omdat de warmte dan beter binnen blijft, denk hierbij eens aan de zomer. Dan wil je graag dat de warmte buiten blijft, als de muren dan goed geïsoleerd zijn blijft het binnen wat koeler. Dit zijn allemaal onderdelen die horen bij duurzaam bouwen. Een goede thermostaat is ook belangrijk, deze slaat bijvoorbeeld alleen aan als je thuis bent, deze kun je namelijk zelf instellen. Een HR ketel, deze verbruikt weinig energie. Het zijn de vele aanpassingen die samen een huis duurzaam te maken. Maar je moet ook denken aan de ruimten in huis. Als je een grote ruimte hebt moet deze ineens worden opgewarmd, je zou daarom kunnen kiezen voor wat meer losse ruimten zodat ze apart verwarmd kunnen worden. Je kunt kiezen voor materialen die niet vervangen hoeven worden (kunststof kozijnen) of voor materialen die opnieuw te gebruiken zijn. Dit is beter voor het milieu (minder afval) en het zal ook effectief en kostenbesparend werken. Ga nu aan de slag om deze tips op te volgen.

Nu nog waar maken

Nu je de duurzaam bouwen tips hebt gekregen, is het ook zaak om hier wat mee te gaan doen. Als je alle tips op een rijtje gaat zetten kun je aanstrepen aan welke tips je al hebt voldaan. Dan kun je kijken welke duurzaam bouwen tips er nog open staan en hoe je hier aan kunt gaan voldoen. Als je het niet weet kun je op het internet gaan kijken hoe andere mensen hier aan hebben voldaan, of je kunt een aannemer vragen hoe hij het duurzaam bouwen verder in werking gaat zetten. Je kunt deze aannemer ook de opdracht geven om voor jou duurzaam te bouwen, hij zal er dan voor zorgen dat alle tips die we je hier hebben mee gegeven worden gebruikt, zodat je een prachtig en duurzaam huis hebt waar je meteen van kunt gaan genieten.

Categorie: