Nieuwbouw huis? Koop duurzaam!

Een nieuwbouw huis kopen? Het kan zeker, maar waar wil je op gaan letten? Op duurzaamheid wellicht? In dit artikel geven we je een paar aspecten waar je op kunt letten zodat je duurzaam kunt kopen. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag het milieu een handje helpt waar dat mogelijk is en die er ook zo van baalt dat het klimaat zo aan het veranderen is? Dan is het tijd om hier nu wat aan te doen en dat kun je doen door nu met ons te investeren in duurzaam kopen. Kies daarom nu voor nieuwbouw huis kopen, dan kun je namelijk veel meer zorgen voor duurzaamheid dan met oudere huizen.

Nieuwbouw huizen

Als je hebt gekozen voor nieuwbouw huis kopen dan kun je er vanuit gaan dat alles veel nieuwer is, het is vaak veel duurzamer dan de oudere huizen. De aannemers van nu denken aan hoe ze duurzaam een huis kunnen bouwen en omdat er veel vraag naar is blijven aannemers ook duurzaam bouwen: de vraag zorgt voor het aanbod. Dit zorgt er voor dat je in alle delen van Nederland een nieuwbouw huis kunt kopen. Dus waar je ook wilt gaan wonen, het maakt niet uit, je kunt een duurzaam huis kopen. Maar er zijn ook mensen die hier in eerste instantie niet op letten, ze gaan een huis kopen en denken als het maar mooi is, maar je kunt beter een nieuwbouw huis kopen wat duurzaam is, zodat je er ook bijvoorbeeld energie mee kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan zonnecollectoren, daar kun je zoveel kosten mee besparen. Daarnaast subsidieert de overheid hier 40% van, dus waarom zou je hier niet aan mee werken? Warm water hebben we allemaal nodig.

Duurzaam bouwen

Als je nog een huis moet gaan bouwen dan kun je ook kiezen voor een nieuwbouw huis kopen, maar dan duurzaam. Je kunt dan doorgeven dat je het graag zo duurzaam mogelijk gebouwd wilt hebben, denk hierbij aan een goede isolatie bijvoorbeeld dubbel glas. Als de warmte namelijk binnen blijft, hoef je minder hard te stoken dan wanneer de warmte binnen een paar minuten buiten is. Ook van buitenaf moet het goed geregeld zijn zodat de kou niet allemaal naar binnen komt, want ook dan blijf je maar stoken om het warm te houden binnen. Denk ook eens aan deuren in huis en aparte ruimten. Deuren zorgen er voor dat de warmte in de kamer blijft, op deze manier hoef je niet eerst een half uur te stoken voor het hele huis warm is, maar je kunt per kamer stoken indien dat nodig is. Als je een nieuwbouw huis kopen gaat, denk dat aan de duurzaamheid, dan wordt het allemaal een stuk aangenamer en om hier te wonen. En je geeft je kinderen mogelijk weer een groene toekomst.

Categorie: