Wat is de kostprijs van een huis bouwen

Als je een huis gaat bouwen wil je graag weten waar je aan toe bent, qua kosten. Maar het is niet altijd vooraf duidelijk wat de prijs is die je moet betalen. Daarom kun je maar beter gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en daarna wat de huis bouwen kostprijs is. Het is belangrijk dat je de prijs kent en dat je ook gaat kijken of dat je dat bedrag uit wilt en kunt geven aan een huis. Als je het teveel vindt kun je een hypotheek afsluiten of nog even sparen en daarna kijken wat je er mee gaat doen.

Offertes

Je kunt als je een huis wilt gaan bouwen altijd offertes aanvragen bij de aannemer. Je zou dan verschillende bedrijven kunnen benaderen en dan prijsafspraken maken. Je kunt dan de huis bouwen kostprijs opvragen en je kunt ook vragen in welke tijd het huis gebouwd zou kunnen zijn. Je kunt nu de prijzen met elkaar gaan vergelijken en je weet wanneer het huis ongeveer klaar kan zijn. Stel dat de ene aannemer het én goedkoper doet én eerder klaar is, dan zou je daar natuurlijk voor kunnen kiezen, maar het wordt sowieso ook aangeraden om even de prijs te vergelijken en ervaringen van andere gebruikers op te doen. Deze kun je op het internet vinden.

Het kan zijn dat de aannemer de tijdsinschatting niet goed kan maken of niet geheel netjes te werk gaat, als dat het geval is dan kun je deze informatie op het internet vinden en kun je met deze kennis je voordeel doen. Neem hier daarom even de tijd voor om de huis bouwen kostprijs op te vragen en te kijken wat de ervaringen zijn van de gekozen aannemer.

De start

Als je de huis bouwen kostprijs weet, dan kun je de keuze gaan maken om een contract te tekenen zodat de bouw in gang kan worden gezet. Op deze manier weet je waar je aan toe bent en staat alles zwart wit op papier. Dit is een goede manier om eens te kijken wat alles nu daadwerkelijk gaat kosten. Maar zorg er wel voor dat jij ook een kopie hebt van een contract dat is ondertekend, want stel dat het verkeerd gaat en het gaat ten koste van de afgesproken huis bouwen kostprijs, dan kun je hier wat aan doen. In een contract zijn namelijk afspraken gemaakt, vaak ook over de kosten van het personeel en het materiaal. Het kan zelfs zo zijn dat je een aanbetaling moet doen en dan eens in de zoveel tijd extra kosten moet maken. Dat is niet de bedoeling. Het gaat er om dat je niet meer kwijt bent dan in het contract staat vermeld, dat is namelijk de afgesproken huis bouwen kostprijs.

Categorie: