Featured

Groene wiki's op wiki.yt

Begin dit jaar werd ik gevraagd of ik een wiki voor veganisten en een wiki voor buskers kon opzetten. Aangezien ik in de loop der jaren nogal een hoop domeinnamen heb verzameld werd het tijd voor een iets duurzamere oplossing: wiki.yt was nog vrij. YouThink, YouType, daar staat YT dan voor. Ik heb al vrij snel veganwiki opgezet, die had binnen 2 maanden 100 artikelen, dus vandaag was het tijd voor velowiki: een wiki over fietsen. Wiki.yt wordt een verzamelbak van allerlei sociale en groene wiki's en misschien ook nog wel voor minder sociale of groene wiki's.

Rubriek:

Waar koop ik eerlijke kleding?

Naar aanleiding van de ramp met de ingestorte kledingfabriek in Bangladesh kwam ik op het idee om de labels van de kleding eens te checken. Zowel mijn trui (H&M, 20 euro) als t-shirt (gekocht bij een concert van de Amerikaanse band Yo La Tengo, 15 euro) bleken uit de Bengaalse delta te komen.

Verschraling van Tech nieuwswebsites

Nu.nl heeft donderdag een nieuwe website over technologisch nieuws gelanceerd: NuTech.nl Daarmee hebben we naast Tweakers en Webwereld en talloze gadget-websites weer een nieuwe website voor tech nieuws.

De eerste mei was vroeger een lenteviering

Een interessant fenomeen: één mei was vroeger een feestdag waarbij we de lente vierden. Het was geen "Dag van de arbeid" zoals tegenwoordig veel meer gebruikelijk is.

Voedselverspilling zoekt creativiteit

Ik ben een fervent dumpster diver en ik kom het echt heel veel tegen: winkels (ook biologische) en restaurants die hun afval niet scheiden. Je kan daar vervolgens boos over worden. Maar eigenlijk is je fantasie de sleutel en niet je boosheid.

Abonneren op Featured