De Blender Fiets

de fietsblender

Een fiets is niet alleen uiterst geschikt als transportmiddel. Het kan ook een aandrijvende kracht zijn, als alternatieve energiebron om andere dingen mee te doen dan vervoer. Eten klaarmaken bijvoorbeeld. De Blender Fiets is speciaal gemaakt om een blender mee aan te drijven. Door op te pedalen te trappen mix je de ingrediƫnten in de blender. Eenvoudiger kan niet, en elektriciteit heb je niet nodig.

De Blender Fiets is echte groene technologie van een duurzame energiebron: de mens zelf. Daarmee is het uiterst geschikt als alternatieve energiebron in een ontwikkelingsproject. Vooral in rurale gebieden in de minder welvarende landen bijvoorbeeld is de fietsblender super geschikt.

En niet alleen is de fietsblender geschikt voor rurale gebieden in landen zoals Ecuador. Ook als je in Nederland duurzamer wil leven, kan de fietsblender een geweldige aanvulling voor je dagelijkse leven zijn. Bijvoorbeeld als je zelfvoorzienend wil leven, of zonder geld. Een fiets heb je zo gescoord, je kan er altijd wel een gratis vinden of krijgen en dan hoef je alleen nog maar een plek te vinden waar je hem kan ombouwen.

Er zijn blauwdrukken beschikbaar op het internet om de fiets om te bouwen. Zie bijvoorbeeld deze instructies op Instructables.com om de fietsblender te maken.

Foto en inspiratie afkomstig van http://mayapedal.org