Duurzame Huizenroute over Duurzaam Wonen

Ben je geïnteresseerd in duurzaam wonen, dan is zaterdag 26 oktober de datum om alvast in je agenda te plaatsen. Voor het eerst op nationale schaal vindt dan de Duurzame Huizenroute plaats. Iedereen die zijn huis duurzamer wil maken, kan die dag met eigen ogen zien hoe de buren dat doen. Via de website Duurzamehuizenroute.nl kan je zien wie zijn huis openstelt en wat je daar kan bezichtigen.

Woon je zelf ook op duurzame wijze, dan kan je er ook aan denken om je huis open te stellen voor belangstellenden. De organisatie denkt hierbij vooral aan HR+-ketels, spouwmuurisolatie en zonnepanelen maar ook over bijvoorbeeld een passiefhuis of een energieneutrale huis. Op een speciale kaart staan alvast de huiseigenaren die meedoen.

We hebben op Greengeek.nl ook een speciale rubriek over duurzame huizen bouwen. Dit is een informatiesectie met tips voor mensen die graag een eigen huis willen bouwen op duurzame wijze, of graag hun huis energie-neutraal willen maken bijvoorbeeld. De artikelen zijn nog wel een beetje oppervlakkig, iets wat we in de toekomst zeker nog wel willen verbeteren!