USB oplader op zonneenergie

Crowdfunding is een prachtige manier om projecten op te starten. Je kunt geld "beloven" aan een project en als het project genoeg belofte binnenhaalt binnen een bepaalde tijd (bijv. 30 dagen) gaat het project door. Meestal krijg je ook iets voor je geld. Ik ben er zelf al een tijdje fan van en heb hier en daar al wat projecten gesteund en er ook iets leuks voor teruggekregen. Kickstarter was de eerste grote bekende crowdfund site en ik kijk ook regelmatig naar de technology sectie van de site.

Gisteren was de batterij van mijn telefoon weer eens bijna leeg en da's typisch zo'n moment dat ik denk, "hmm, waarom heb ik geen portable USB oplader". Toen ik thuis kwam kwam ik toevallig weer eens op Kickstarter terecht en zag ik bij de tech section precies wat ik nodig had: een draagbare oplader EN draagbare zonnepaneeltjes. Zulke zonnepaneeltjes zijn perfect voor de zomer en ik zal ze thuis natuurlijk ook wel eens voor het raam hangen om net een klein beetje extra stroom te sparen.

Volgens de projectpagina worden ze in juli verzonden dus ik hoop in augustus een mooie review ervan te schrijven. Als je er ook wilt kun je nog tot 1 mei meedoen met de kickstarter, anders kun je zelf iets bouwen met de DIY producten van Brown Dog gadgets of wachten tot de kant en klare USB oplossing ook aangeboden wordt op hun website.

Rubriek: