Duurzame Trapliften

Trapliften worden steeds populairder in Nederland. Meer mensen blijven thuis wonen op oudere leeftijd en willen wel graag mobiel blijven. Een traplift kan daarbij helpen want daarmee komen mensen die slecht ter been zijn, makkelijker naar boven. Erg handig dus. Maar ook kleven er nadelen aan de trapliften. Dat is vooral wat betreft het milieu. Het energieverbruik van een traplift is vrij hoog, maar ook: wat doe je met een traplift nadat die niet meer nodig is?

Een nieuw model traplift kan nu voor verandering hierin zorgen. Dit nieuwe traplift ontwerp zorgt er namelijk voor dat de traplift volledig herbruikbaar is. De traplift wordt dankzij deze techniek geplaatst via een speciale buis die ter plekke geplaatst en gevormd kan worden. Dat betekent dat de rails van trapliften niet langer speciaal in de fabriek op maat gemaakt hoeven te worden. Dit betekent ook dat de trapliften veel beter geschikt zijn voor hergebruik. Je hoeft de buis namelijk alleen maar los te koppelen en daarna kan de monteur ze weer flexibel vormen en opnieuw vastmaken langs een andere trap. DIt is vooral handig voor mensen die een traplift willen huren, of voor gemeenten die trapliften in bruikleen geven aan hulpbehoevenden.

GTE heeft in opdracht van Kersten Revalidatietechniek een compleet nieuw traplift ontwerp ontwikkeld. De traplift maakt gebruik van een nieuwe techniek waarbij de rails wordt gevormd door een buis die ter plaatse, zonder vooraf in te meten, naar de geometrie van de trap te vormen is. Het maatwerk wordt ter plekke in de woning gedaan, en niet langer in de fabriek. Deze techniek kan revolutionair worden genoemd en zal de markt voor trapliften danig veranderen (bron).

De nieuwe techniek kan gerust revolutionair genoemd worden en kan de markt voor trapliften danig veranderen. Het zal de traplift goedkoper maken en daarmee toegankelijker voor veel mensen. Maar het allermooiste is wel dat alle onderdelen van de traplift weer hergebruikt kunnen worden. Dat scheelt weer op het gebied van milieukosten. Wanneer u ook de nieuwe trapliften kunt bestellen is nog niet bekend. De fabriek wordt op dit moment gebouwd. De eerste klanten zijn de gemeente Roermond (bron).

De modulaire traplift is hiermee in opkomst. Hoewel de bovenstaande technologie nog in ontwikkeling is en zich nog moet bewijzen, zijn er ook andere fabrikanten met modulaire systemen in ontwikkeling. Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar trapliften vergelijken op Trapliftcentraal.nl.