Duurzaam Bouwen

Duurzaam bouwen? Tips!

Als je wilt gaan bouwen, kun je kiezen om zomaar een huis te gaan bouwen, maar je kunt ook kiezen voor duurzaam bouwen. Als je deze keuze hebt gemaakt, van duurzaam bouwen, dan is het goed om te weten hoe dat je precies duurzaam kunt gaan bouwen. Om te beginnen is het goed om te weten dat er veel te doen is aan duurzaam bouwen, daarom geven we je in dit artikel een aantal tips hoe je duurzaam kunt bouwen.

Als je duurzaam bouwen in praktijk wilt gaan brengen dan moet je hier ook echt voor gaan. Soms gaat het niet zonder slag of stoot, maar het is belangrijk dat je het echt wilt en er de energie voor hebt.

Duurzame Trapliften

Trapliften worden steeds populairder in Nederland. Meer mensen blijven thuis wonen op oudere leeftijd en willen wel graag mobiel blijven. Een traplift kan daarbij helpen want daarmee komen mensen die slecht ter been zijn, makkelijker naar boven. Erg handig dus. Maar ook kleven er nadelen aan de trapliften. Dat is vooral wat betreft het milieu.

Duurzame houten huizen stapelen

Prefab-woningen van plastic of metaal kenden we al een tijdje, maar dit nieuwe concept komt met prefab-huizen gemaakt van hout die je op elkaar kan stapelen. En dan is het hout ook nog eens duurzaam. Het bedrijf achter deze oplossing, Woodstacker, claimt zelfs dat het vrijwel geen afval produceert door slim te ontwerpen en door prefabricatie.

Prefab wonen krijgt een nieuwe dimensie

Met een 3d printer een huis bouwen. Dat is het idee van een nieuwe project in Amsterdam. Alle onderdelen van dit nieuw te bouwen grachtenpand moeten uit een 3d printer komen. Hiermee krijgt prefab wonen een nieuwe dimensie erbij: woningen on-the-spot maken met een mobiele fabriek.

Duurzaam zwembad bouwen

Ook zwembaden kunnen duurzamer gebouwd worden. In Maastricht is er nu het Geusseltbad zwembad dat het meest duurzame zwembad van Nederland moet heten.

Duurzame Huizenroute over Duurzaam Wonen

Ben je geïnteresseerd in duurzaam wonen, dan is zaterdag 26 oktober de datum om alvast in je agenda te plaatsen. Voor het eerst op nationale schaal vindt dan de Duurzame Huizenroute plaats. Iedereen die zijn huis duurzamer wil maken, kan die dag met eigen ogen zien hoe de buren dat doen.

Droomhuis bouwen, waar wat hoe?

Heb je altijd al je eigen huis willen ontwerpen zodat je hier dan je hele leven lang in kunt blijven wonen? Dan heb je vast nagedacht over een droomhuis bouwen.

Landhuis bouwen in Europa

In Europa is er volop grond waar mensen kunnen gaan bouwen. Je zou er voor kunnen kiezen een landhuis te bouwen. Maar waar wil je dan gaan bouwen want er zijn zoveel landen waar je zou kunnen kiezen voor landhuis bouwen.

Eigen huis bouwen? Prijzen!

Je hebt de keuze gemaakt voor eigen huis bouwen. Nu ben je benieuwd naar de eigen huis bouwen prijzen, maar hoe kom je hier aan en is dat vooraf allemaal vast te stellen? Ja, maar het is per persoon en per huis anders.

Eigen huis bouwen met een aannemer

Je kunt er voor kiezen om een eigen huis te gaan bouwen, dit kun je dan alleen doen of met een aannemer. Veel mensen maken tegenwoordig de keuze om een aannemer het huis te laten bouwen.

Energiezuinig bouwen, een goed idee

Je kunt zelf een huis gaan bouwen, je kunt dan de keuze maken voor energiezuinig bouwen. Er zijn dan verschillende aspecten waar je op moet letten bij energiezuinig bouwen.

Nieuwbouw huis? Koop duurzaam!

Een nieuwbouw huis kopen? Het kan zeker, maar waar wil je op gaan letten? Op duurzaamheid wellicht? In dit artikel geven we je een paar aspecten waar je op kunt letten zodat je duurzaam kunt kopen.

Prefab woningen?

Bij het bouwen van huizen wordt er vaak gekozen tussen rijtjes huizen, twee onder één kap en vrijstaande woningen.

Kavel huis bouwen

Als je een huis wilt gaan bouwen heb je eerst een kavel nodig. Deze kavel wordt eerst jouw eigendom en je kunt hier dan zelf een huis op gaan bouwen of laten bouwen.

Wat is de kostprijs van een huis bouwen

Als je een huis gaat bouwen wil je graag weten waar je aan toe bent, qua kosten. Maar het is niet altijd vooraf duidelijk wat de prijs is die je moet betalen.

Abonneren op Duurzaam Bouwen