Energie

Alternatieve Energie Bronnen

Energie uit alternatieve bronnen zoals zon, wind en water zijn al geruime tijd in opmars. Welke andere alternatieve bronnen van energie zijn er en wat kunnen we er nog meer over vertellen?

De mens als energiebron

Energie is het vermogen iets te doen, om een verandering te bewerkstelligen. Wij als mens halen onze energie vooral uit voeding. Dankzij die energie kunnen wij lopen, ademhalen en kijken.

Met die energie kunnen we ook meer alternatieve energie opwekken. Bijvoorbeeld door te trappen op de fiets beweegt de fiets. En met de beweging van de fiets kunnen we weer andere energie opwekken. Denk bijvoorbeeld aan een fiets met een blender erop. Dan kan je zonder elektriciteit een sapje maken, door op de fietspedalen te trappen.

De Blender Fiets

de fietsblender

Een fiets is niet alleen uiterst geschikt als transportmiddel. Het kan ook een aandrijvende kracht zijn, als alternatieve energiebron om andere dingen mee te doen dan vervoer. Eten klaarmaken bijvoorbeeld. De Blender Fiets is speciaal gemaakt om een blender mee aan te drijven. Door op te pedalen te trappen mix je de ingrediënten in de blender.

Alternatieve energiebron: Vet verbranden

alternatieve energiebronnen

Langzaamaan gaan we de rotzooi die we als mens gemaakt hebben, eindelijk opruimen, en worden we wat creatiever. In Londen gaat er nu een energiecentrale komen die het vet dat in het riool terechtkomt, omzet in elektriciteit.

Rubriek:

De ultieme vorm van groenwas

Groenwassen is een trend van de laatste decennia waarbij vervuilende bedrijven doen alsof ze milieuvriendelijk zijn. Zoals grote oliebedrijven die adverteren met duurzame energie maar slechts een zeer klein deel van hun omzet in duurzaamheid investeren.

Rubriek:

Naar een Groen Internet?

Nadat ik het filmpje had gezien over "Hoe Groen is Jouw Internet" begon ik nog meer nieuwsgierig te worden naar hoe groen ons internet inderdaad is.

Rubriek:

Hoe groen is jouw internet?

Gelukkig maar dat Greengeek op duurzame wijze gehost wordt en dat de computer waarmee ik deze post schrijf ook duurzame energie gebruikt. Maar daar houdt het dan ook meteen mee op qua duurzaamheid. Want hoe zit het met de rest van het internet?

Rubriek:

Ontwikkeling van zonne-energie in Nederland

Ondanks of wellicht dankzij weinig overheidsinterventie groeit zonne-energie in Nederland gestaag. Vooral lokale initiatieven leiden tot groei, zoals kleinschalige coöperaties. Een voorbeeld van zo'n coöperatie is Grunneger Power.

Rubriek:

Bitcoin energieverslindend?

Bitcoin 101

Volgens een artikel op Bloomberg kost het ontginnen van Bitcoins, de digitale cryptovaluta, 982 megawatt uur per dag - of als ik mijn middelbare-schoolnatuurkunde even inschakel gewoon 41 MW continu.

Rubriek:

Handelsoorlog door goedkope zonne-energie?

Logo Afase

De ontwikkeling van zonne-energie in Europa neemt met 50 gigawat nieuw geinstalleerde zonne-energie panelen in 2011 sterk toe, zegt AFASE een alliantie van bedrijven voor betaalbare zonne-energie.

Rubriek:

USB oplader op zonneenergie

Crowdfunding is een prachtige manier om projecten op te starten. Je kunt geld "beloven" aan een project en als het project genoeg belofte binnenhaalt binnen een bepaalde tijd (bijv. 30 dagen) gaat het project door. Meestal krijg je ook iets voor je geld.

Rubriek:

Abonneren op Energie