Fietsen

Groene wiki's op wiki.yt

Begin dit jaar werd ik gevraagd of ik een wiki voor veganisten en een wiki voor buskers kon opzetten. Aangezien ik in de loop der jaren nogal een hoop domeinnamen heb verzameld werd het tijd voor een iets duurzamere oplossing: wiki.yt was nog vrij. YouThink, YouType, daar staat YT dan voor. Ik heb al vrij snel veganwiki opgezet, die had binnen 2 maanden 100 artikelen, dus vandaag was het tijd voor velowiki: een wiki over fietsen. Wiki.yt wordt een verzamelbak van allerlei sociale en groene wiki's en misschien ook nog wel voor minder sociale of groene wiki's.

Rubriek:

De Blender Fiets

de fietsblender

Een fiets is niet alleen uiterst geschikt als transportmiddel. Het kan ook een aandrijvende kracht zijn, als alternatieve energiebron om andere dingen mee te doen dan vervoer. Eten klaarmaken bijvoorbeeld. De Blender Fiets is speciaal gemaakt om een blender mee aan te drijven. Door op te pedalen te trappen mix je de ingrediënten in de blender.

Einde tijdperk stinkscooters. Hallo elektrische scooters.

Eergisteren had ik er nog één vlak voor me: een hardbrommende stinkscooter. Ik liep met mijn baby op de stoep en vlak voor ons stapte een jongedame met haar vriend op zo'n ding. Mijn zoontje schrok er wakker van. Is het niet tijd dat die dingen volledig elektrisch gaan en ophouden zoveel lawaai te maken?

Rubriek:

Succes voor eerste fietssnelweg in Denemarken

Een ware snelweg voor fietsers van vier meter breed, zo recht mogelijk, met zo min mogelijk stopmomenten en om de anderhalve kilometer fietspompen. Dit experiment heeft in Kopenhagen geleid tot 15% meer meer fietsgebruik op deze route.

Rubriek:

In Zürich promoten ze het fietsen zo...

Fietsen is duurzaam, gezond en leuk. Veel steden doen er daarom veel aan om de fiets te promoten. In het Zwitserse Zürich doen ze het wel op een hele ludieke wijze, met gratis koffie voor fietsers. En je hoeft niet eens af te stappen. Of dit ook in Nederland aan zou slaan, ik weet het niet.

Rubriek:

Abonneren op Fietsen